Niko nije stigao ni trepnuti, a Peljto je već pokazao na bijelu tačku

Odlična procjena arbitra iz Bosne i Hercegovine

Niko nije stigao ni trepnuti, a Peljto je već pokazao na bijelu tačku

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 1/16 finala Evropske lige između Shakhtara i Rennesa, a domaća ekipa nakon prvog poluvremena ima prednost od 2:0.

Ovu utakmicu, kao što je od radnije poznato, sudi arbitar iz Bosne i Hercegovine, Irfan Peljto koji je u prvom poluvremenu odradio sjajan posao.

Prvi gol na utakmici viđen je skoro na samom otvaranju. Igrala se 11. minuta, Mykhaylichenko je asistirao, a gol je postiao Kryskiv.

Nakon toga jako dobra i otvorena utakmica, obje ekipe su imale nekoliko dobrih prilika, ali drugi gol viđen je u mreži gostiju.

Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena, a Peljto je nakon jednog duela u šesnaestercu gostiju odlučio da dosudi penal za Shakhtar.

Iako su gosti negodovali zbog ovog poteza Peljte, već na prvo gledanje bilo je očito da je donesena ispravna odluka.

Oglasi

Trenutak kada je Peljto dosudio penal, te gol koji je postignut možete pogledati OVDJE.

VAR je naravno pregledao odluku Peljte, te je penal potvrđen, a siguran sa bijele tačke za vodstvo domaće ekipe od 2:0 bio je Bondarenko.

Sigurno je da će Rennes u drugom poluvremenu pokušati postići barem jedan gol kako bi revanš učinio nešto zanimljivijim.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sa druge strane, ukoliko Shakhtar uspije postići i treći gol, moglo bi biti jasno ko će ostvariti prolaz u narednu rundu takmičenja već nakon ove utakmice.

Navijači obje ekipe tako se nečemu nadaju u drugom poluvremenu, a više razloga za zadovoljstvo nakom prvog poluvremena imaju navijači tima iz Ukrajine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti