Irfan Peljto položio novi evropski ispit!
Irfan Peljto sa svojim pomoćnicima Beljom i Ibrišimbegovićem odradio sjajan posao u Evropskoj ligi.

Zajedno s pomoćnicima

Irfan Peljto položio novi evropski ispit!

E. Ganibegović

U terminu od 18:45 sati prvu utakmicu šesnaestine finala Evropske lige igrali su Shakhtar i Rennes. Krajnji rezultat glasio je 2:1 za ukrajinski tim, a ponovo je sjajan posao u Evropi odradio najbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Do vodstva je tim iz Donjecka stigao u 11. minuti. Mykhaylichenko je šutirao, brani golman gostiju, Dmytro Kryskiv kupi odbijenu loptu i posprema je u mrežu.

Mogao je francuski tim do izjednačenja u 35. minuti, no Trubin je na sjajan način zaustavio udarac koji je uputio Toko Ekambi.

U završnici prvog poluvremena novi gol u mreži Rennesa. Ugochukwu je u svom kaznenom prostoru srušio jednog igrača domaće ekipe, a Irfan Peljto je pokazao na penal. Siguran realizator bio je Artem Bondarenko. 

Do gola Francuzi stižu u 59. minuti. Doku je bio asistent, a Toko Ekambi pogađa za 2:1. Nakon toga je Shakhtar imao dvije dobre šanse u 65. i 68. minuti preko Stepanenka i Zubkova, no rezultat se nije mijenjao.

Oglasi

Tako će Shakhtar na put u Francusku s prednošću, a Irfan Peljto i pomoćnici Davor Beljo te Senad Ibrišimbegović su ponovo odradili sjajan evropski posao.

Treba spomenuti i da je meč igran na stadionu Wojska Polskiego u Varšavi, s obzirom na to da je u Ukrajini još uvijek ratno stanje. 

U istom terminu odigrane su i utakmice Barcelona - Manchester United (2:2), Slazburg - Roma (1:0) i Ajax - Union Berlin (0:0)

Šesnaestina finala Evropske lige, prva utakmica:

Shakhtar Donetsk - Rennes 2:1 (Kryskiv 11', Bondarenko 45'; Toko Ekambi 59')

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Shakhtar: Trubin, Konoplia, Bondar, Matviyenko, Mykhaylichenko, Stepanenko, Zubkov, Bondarenko, Sudakov, Kryskiv, Traore. 

Rennes: Mandanda, Omari, Belocian, Spence, Truffert, Toko Ekambi, Ugochukwu, Bourigeaud, Doku, Gouiri, Kalimuendo. 

Top Komentari

Fejker
Peljto i prikolice ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi