Slijede krivične prijave: Sporan pečat

Zanimljivo u Sarajevu

Slijede krivične prijave: Sporan pečat

A. Beganović
Teme:

Adis Mulahasanović je prema odluci Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo novi predsjednik Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo. Odluka je to na koju se nema pravo žaliti, no bivše rukovodstvo nema namjeru odustati od borbe, tako da nas u Sarajevu po ovom pitanju očekuje još mnogo uzbuđenja.

Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo je danas donijelo odluku o tome koja Skupština Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo je legalna.

Prema odluci pomenutog ministarstva vanredna Skupština na kojoj je izabrano novo rukovodstvo je legalna, pa samim tim bi trebalo doći i do promjena na čelu samog Udruženja.

Tako će novi predsjednik Udruženja prema odluci Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo biti Adis Mulahasanović, koji će na ovom mjestu naslijediti Elmira Pilava.

Rusmira Mrkovića će na mjestu potpredsjednika naslijediti Haris Baković, dok će na mjesto generalnog sekretara umjesto Admira Šehovića "sjesti" Emsel Krupalija.

Odluka je to Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo, na koju se nema pravo žalbe, no kako nezvanično saznajemo, iz poraženog tabora nemaju namjeru odustati jer smatraju da je odluka donesena na nezakonit način i pod ogromnim političkim uticajem.

Oglasi

Neslužbeno, tokom dana će podnijeti krivične prijave protiv pojedinih članova Udruženja koje je dobilo podršku od Ministarstva pravde i uprave, ali i određenih političara za koje smatraju da su vršili pritisak kako bi se po njima nelegalna Skupština proglasila legalnom.

Kako saznajemo, bivšem rukovodstvu je sporno to što su predstavnici Udruženja koje je dobilo podršku Ministarstva krivotvorili pečat prilikom dostavljanja dokumentacije samom ministarstvu ali i Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo.

A, da njihove riječi imaju težinu, odnosno da su u pravu po ovom pitanju, zaključuju i na osnovu maila koji je stigao od novog predsjednika Udruženja Adisa Mulahasanovića na adresu bivšeg sekretara Admira Šehovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U mailu Mulahasanović traži od Šehovića da mu u skaldu sa odlukom Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo preda pečat.

U svakom slučaju, iako se jutros činilo da je "sapunica" završena sve je izvjesnije da će se nastaviti, te da će imati sudski epilog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi