Očajni sudija Giacomelli koji je vodio meč na San Siru suspendovan, "pao" i sudija iz VAR sobe

Pauzirat će mjesec dana

Očajni sudija Giacomelli koji je vodio meč na San Siru suspendovan, "pao" i sudija iz VAR sobe

Edmir Škorić

Susret koji je odigran u ponedjeljak navečer između Milana i Rome bio je spektakularan i da nije bilo sudije Piera Giacomellija, vjerovatno bi bio još bolji.

Giacomelli se potrudio da u nastavku meča napravi nekoliko kardinalnih grešaka na štetu oba tima i da upropasti samu utakmicu.

Dosudio je nepostojeći penal za Romu pri rezultatu za 2:1 za Milan. Tada je Bennacer fauliran od strane Pedra, a Giacomelli, ne koristeći ni VAR, pokazao na bijelu tačku. Kasnije je stigla kompenzacija kada je svirao penal za Milan, mada realno gledajući - i taj je diskutabilan i provjerom VAR-a možda bi se odluka i promijenila.

Ali Giacomelli je zakazao, zakazao je i njegov kolega iz VAR sobe Luigi Nasca, pa će obojica biti suspendovani za narednih mjesec dana, javlja Sportmediaset.com.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U italijanskoj štampi jutros puno govora o suđenju na San Siru i zaista velikim greškama sudija, koji iz sezone u sezonu, nažalost, vode glavnu riječ i ponekad odlučuju o konačnom poretku.

Često se optužuju veliki klubovi poput Juventusa, Intera ili Milana da imaju "svoje" sudije, ali više nema pravila. "Ljudi u crnom" redom upropaštavaju utakmice Serije A, a ni VAR nije uspio da riješi taj problem. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Suspendirati i sudiju sa meča sa Juventus - Verona isto, čiste faulove za Veronu i Juve nije svirao.
4 3
Grohot
I gigovic ce isto
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti