Sudije su čuvale Real do nadoknade meča
Foto: EPA

Poništen regularan gol Espanyola

Sudije su čuvale Real do nadoknade meča

Midhat Šljivak

Madridski Real sinoć je poražen na gostovanju od Espanyola sa 1:0, a gol su Kraljevi primili u posljednjim sekundama meča.

Espanyol je i ranije trebao doći do prednosti. Gerardo Moreno je pogodio u 29. minuti, ali je sudija odlučio da poništi gol zbog ofsajda i pogriješio je.

Magazin AS je nakon utakmice objavio fotografiju sporne situacije. Vidljivo je da Morano nije u nedozvoljenoj poziciji, a potvrdu su dobili i od nekadašnjeg sudije Iturraldea Gonzaleza.

"Nije ofsajd", rekao je Gonzalez, ali tvrdi da ni video-tehnologija ne bi mogla ništa u ovom slučaju.

"VAR ne bi ništa promijenio u ovom slučaju jer je sudija već zviždukom potvrdio odluku", istakao je nekadašnji sudija.

Ipak, na kraju je Espanyol došao do tri boda i to u posljednjem napadu na utakmici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti