Sudiji ukazivao na rasističke povike, pa dobio žuti karton

Muntari tu ništa nije mogao

Sudiji ukazivao na rasističke povike, pa dobio žuti karton

E. Škorić

Nogometaš Pescare Sulley  Muntari borio se protiv rasizma, no sudija nije imao sluha.

Muntari, vjerovatno mnogima poznat iz vremena dok je nastupao za Milan i Inter, danas nastupa za Pescaru i u nedjelju je doživio neugodne rasisitčke uvrede.

Više je puta sudiji sugerisao da ga vrijeđaju, a ovaj mu je dao žuti karton?!

"Vidjeli ste šta se događalo. Rekao sam sudiji nekoliko puta da me vrijeđaju i da nešto poduzme. Rekao sam mu da pogleda boju moje kože, a on mi je dao žuti karton", rekao je Muntari.

Incident se dogodio na Siciliji na meču Cagliarija i Pescare (1:0). 

Muntari je krenuo prema tribini na kojoj su bili domaći navijači kako bi im objasnio da to što rade nije u redu, a najviše ga šokiralo kada je vidio dječaka kako stoji pored roditelja i šalje rasističke povike.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi