U Goraždu i Čapljini

Sudijski šou za kraj sezone: Sramne odluke Karačića i Grgića

SportSport.ba

U subotu je okončano takmičenje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a Metalleghe iz Jajca plasirao se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Ekipa iz Jajca je kada se sve sabere i oduzme zasluženo prva prošla kroz cilj, no tek završena sezona najviše će se pamtiti po lošem suđenju.

Kako je počelo, tako je i završilo takmičenje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Sudijskim lakrdijama. I na veliku žalost nije prvi, a niti posljednji put. Od prvog kola suđenje u Prvoj ligi Federacije BiH je bilo na niskim granama, a svoj šou na zatvaranju sezone imali su Dario Karačić i Mario Grgić.

Naime, na susretima koji su direktno odlučivali o putniku u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, Goražde - Metalleghe i Čapljina - Zvijezda sudije su napravile dvije kardinalne greške i to kod rezultata 0:0.

U Goraždu je glavni sudija Dario Karačić koji je zbog lošeg suđenja skinut sa liste sudija Premijer lige dosudio nepostojeći jedanaesterac za Metalleghe, dok je u Čapljini glavni sudija nakon signalizacije pomoćnog sudije Marija Grgića gostima iz Gradačca kod rezultata 0:0 poništio čist pogodak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

SportSport.ba je zahvaljujući svojim vjernim čitaocima došao u posjed video priloga u kojima se jasno može vidjeti da su pomenute sudije napravile kardinalne greške. Istina je da su i sudije ljudi, te da mogu pogriješiti ali očito je da ovo nisu bile nenamjerne greške.



Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi