"Moramo pružiti više od maksimuma, predstavljamo našu državu"
Foto: N/FSBiH

Sulejman Krpić

"Moramo pružiti više od maksimuma, predstavljamo našu državu"

E. Ganibegović

Zmajevi polako privode kraju pripreme za prijateljsku utakmicu protiv SAD.

Napadač Sulejman Krpić govorio je za zvaničnu stranicu N/FSBiH i istakao da su pripreme maksimalno dobro iskorištene.

"Od okupljanja u Zenici smo odradili dovoljan broj treninga i možemo biti zadovoljni načinom na koji su protekle pripreme. Iako je to u principu malo vremena za uigravanje, uspjeli smo da usvojimo neke stvari koje je selektor tražio od nas pa možemo reći da smo na najbolji način iskoristili pripremni period", rekao je Krpić i dodao:

"Gledali smo njihove utakmice, analizirali smo prije svega njihov način igre. Selektor nam je ukazao na ono što bi mogle biti dobre i loše stvari američkog tima. Iako će i oni sutra nastupiti u novom sastavu, imaju neki sistem kojeg će se sigurno držati. S druge strane, najvažnije je da se mi postavimo na najbolji način. Svaki igrač koji istrči na teren mora da pruži i više od maksimuma jer predstavljamo našu državu. Vjerujem da mi to možemo i da ćemo se sutra pokazati u najboljem svjetlu."

Podsjetimo, Krpić je ove sezone za svoj Tuzla City odigrao 18 utakmica u Premijer ligi BiH gdje je postigao 11 golova uz jednu asistenciju. Postigao je gol i u Kupu BiH na jednoj odigranoj utakmici.

Utakmica SAD - BiH na rasporedu je u Los Angelesu u noći sa subote na nedjelju u 2 sata po centralnoevropskom računanju vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi