Igrao za mrske rivale, osvojio Ligu prvaka i zaradio milione, sada "zarađuje" 25 feninga mjesečno

Nedavno se vratio fudbalu

Igrao za mrske rivale, osvojio Ligu prvaka i zaradio milione, sada "zarađuje" 25 feninga mjesečno

A. Čaušević

Činilo se da je nestao nakon što se prije tri godine penzionisao od fudbala, a sada sa 37 godina ponovo je odlučio da bude protagonist. 

S podatkom da su igrali za ljute rivale Inter i Milan mogu se pohvaliti rijetki fudbaleri, među njima je i Sulley Muntari koji se u februaru vratio fudbalu.

Nekada odlični veznjak koji je s Interom 2010. godine osvojio i Ligu prvaka je potpisao za klub Hearts of Oak iz Gane i to na nagovor svog sina.

U međuvremenu je skupio šest nastupa uz gol i jednu asistenciju. Prilikom dolaska u klub zadužio je dres s brojem 10. Čak se govorilo i o njegovom povratku u reprezentaciju Gane pred baraž za Svjetsko prvenstvo protiv Nigerije.

U tamošnoj javnosti se pojavila i informacija o Muntarijevim zahtjevima prije potpisa ugovora, a iznos koji je tražio zvuči nevjerovatno.

Oglasi

"Klupski predsjednik i neki od nas su se sreli s njim i pitali ga koliko bi želio da zarađuje. Da vidimo hoćemo li ga moći priuštiti..."

"Odgovorio bi nam da bi igrao za 1 gh (ganski cedi). Sulley je veliki igrač...", kazao je član klupskog odbora Nyaho Tamakloe.

No description available.

Za one koji nisu upoznati sa valutom u Gani 1 ganski cedi ima vrijednost od oko 25 feninga.

Obzirom kakvu je karijeru imao i zarađen ogroman novac i nije iznenađenje što je Muntari tražio ovu i više nego skromnu cifru.

Inače, Muntari je ljubiteljima fudbala ostao upamćen po nepriznatom golu sa derbija Milan - Juventus iz 2012. godine. Lopta je prešla gol-liniju za metar, ali sudije taj pogodak nisu priznale.

Tokom karijere s Interom je osvojio sedam trofeja, dok je bio i član ekipe Portsmoutha koja je 2008. godine osvojila FA Cup. S Ganom je igrao na dva Svjetska prvenstva.

Top Komentari

Husrefbeg22
pa gdje su mu silni milioni? Ne treba raditi nikako.
0 3
crnoicrveno
Citaj husrefe, na nagovor sina, nema tih para koje bi mi uskratile da sinu ispunim zelju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi