Šuman: Sve je isto samo Smaje nema

Selektor rukometne reprezentacije BIH za SportSport.ba

Šuman: Sve je isto samo Smaje nema

Više od dva mjeseca prošla su od reuspostave Rukometnog saveza BiH, slavodobitno su najavljena bolja vremena, a selektor Bilal Šuman pobrinuo se na jednom mjestu simbolično okupiti sve moguće selekcije.

Da se neće međutim tako lako izaći na zelenu granu moglo se i tada nazrijeti. Na Skupštini je bilo itekako nezadovoljnih pojedinaca, temperamentni Vojislav Rađa napustio je sjednicu ustanovivši da nova garnitura nije sposobna donijeti potrebne promjene.

Za predsjednika je izabran Amir Zahirović koji je obećao da će blokirati već dobrano blokirane račune, no i dan danas oni su duboko u offsideu.

"Od desetog juna ništa se praktično nije promijenilo. Sve je isto, samo Smaje (Karačić, generalni sekretar) nema", bio je sarkastičan selektor naše rukometne reprezentacije.

"Na sjednici Izvršnog odbora rekao sam im da ne namjeravam više raditi osam poslova. Dosta je. Ukoliko se ne iznađe što skorije rješenje i ne odblokira račun, ili napravi poseban samo za potrebe reprezentacije, ponovo će, po ko zna koji put ldoći u pitanje odigravanje kvalifikacijskih utakmica."

Prve mečeve igramo protiv Estonije krajem oktobra, dok je dvomeč s Švicarskom na rasporedu u januaru. Šuman je poslao pozive i u redovnom je kontaktu s našim udarnim iglama.

"Tek sada počinju prvenstva, neka još nisu startala. Čujem se redovno s igračima. Šta oni misle o svemu? Očekivali su da će se stvari pomaći s mrtve tačke, ali su svjesni da to ne ide tako lako. Šta drugo da misle...", kazao je Šuman i dodao kako se nada da će se u što skorijem periodu znati mnogo više o sudbini rukometa u BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi