Sunderland na prodaju - cijena 0 funti
Nekada su bili solidan premierligaš, ali ti dani su davno završeni (Foto:EPA)

Problemi za popularni klub

Sunderland na prodaju - cijena 0 funti

M. Šljivak

Ekipa Sunderlanda bila je standardni član engleske Premier lige do prošle sezone.

Međutim, brzog povratka u društvo najboljih neće biti. Crne mačke će, kako stvari stoje, od naredne sezone igrati u trećem rangu takmičenja (Ligue One), jer je ekipa trenutno posljednji tim u Championshipu.

Loši rezultati nisu sve što je pogodilo ovaj klub. Vlasnik Ellis Short na sve načine pokušava prodati klub jer su dugovi narasli na 110 miliona funti.

Short je iz mjeseca u mjesec smanjivao cijenu kluba. Sada ga je navodno spreman prepustiti bez ikakve naknade, ali će potencijalni novi vlasnik morati da preuzme velike dugove.

Za sada kandidata za preuzimanje nema. Sunderland se nalazi u jako teškoj situaciji i vjerovatno ćemo ih u budućnosti gledati i u nižim rangovima takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi