Stigao novi gazda: Kultni engleski klub pao u ruke 23-godišnjaka!

Najmlađi predsjednik u Engleskoj

Stigao novi gazda: Kultni engleski klub pao u ruke 23-godišnjaka!

A. Čaušević

Mnogi klubovi u Engleskoj zbog svoje višedecenijske tradicije i bogate historije s pravom nose status kultnog. 

Kultni klub na Ostrvu je definitivno i Sunderland, nekadašnji prvak koji se trenutno takmiči u trećem rangu engleskog fudbala.

Crne mačke od danas imaju i najmlađeg predsjednika u engleskom fudbalu nakon što je većinski paket kluba preuzeo 23-godišnji Kyril Louis-Dreyfus.

"Kyrilova predanost, oštroumnost i integritet uvjerili su nas da prihvatimo njegov prijedlog", kazao je dosadašnji većinski vlasnik Stewart Donald.

"Njegova vizija i želja vraćanja Sunderlanda u vrh bila je očita od samog početka, a njegova je ponuda ona za koju smatramo da klubu daje najbolje šanse za dugoročni uspjeh i održivost."

Inače, Francuz je Kyril je sin bivšeg vlasnika Marseillea Roberta Louis-Dreyfusa koji je umro 2009. i švicarske milijarderke rođene u Rusiji Margarite Louis-Dreyfus, predsjednice grupe Louis Dreyfus.

Sunderland u svojim vitrinama ima šest titula prvaka, posljednja je osvojena još davne 1936. godine, te dva FA Cupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi