Milijarder koji ima samo 22 godine kupio Sunderland

Želi da ih vrati u vrh

Milijarder koji ima samo 22 godine kupio Sunderland

E. Škorić

Bivši engleski premierligaš Sunderland potvrdio je sporazum s kojim će 22-godišnji Cyril Louis-Dreyfus preuzeti klub od trenutnog vlasnika Stuarda Donalda.

Louis-Dreyfus, sin bivšeg vlasnika Olympique Marseillea Roberta Louis-Dreyfusa, postat će predsjednik engleskog kluba početkom sljedeće godine, nakon odobrenja Engleske nogometne lige (EFL).

Ovaj posao budi nade u klubu s velikom vojskom navijača, koji su uspjeli "dogurati" u treću ligu nakon što su godinama ranije bili redovni u Premier ligi.

Cyril Louis-Dreyfus sin je Roberta i Margarite Louis-Dreyfus, a rođen je 1997. godine. Robert i Margarita upoznali su se na letu iz Züricha za London 1988. godine dok su radili kao trgovci kompjuterskom opremom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Porodica Lewis-Dreyfus osnovala je svoju globalnu firmu već 1851. godine i jedna je od najmoćnijih u Evropi. Robert Dreyfuss obogatio se "spasivši" velike firme poput Adidasa, gdje je bio direktor, i reklamne grupe "Sachi & Sachi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi