Šunjić: Igram najlošiju polusezonu u karijeri

Fudbaler Kubana za SportSport.ba

Šunjić: Igram najlošiju polusezonu u karijeri

Fudbaleri Lokomotiva pobjednici su Kupa Rusije za ovu sezonu, nakon što su rezultatskim preokretom poslije produžetaka savladali Kuban Krasnodar (3:1). 

Svih 120 minuta u poraženom timu odigrao je bosanskohercegovački reprezentativac Toni Šunjić, koji je tokom razgovora za SportSport.ba djelovao prilično utučeno. 

"Bila je utakmica dosta tvrda, obje strane su bile oprezne, ali mi smo u regularnom dijelu utakmice igrali dosta dobro. Uspjeli smo stvoriti nekoliko dobrih šansi, no na kraju smo iz sopstvene greške primili gol i u produžecima smo bili potpuno drugačiji. Raspali smo se i ostaje veliki žal što na kraju nismo osvojili trofej. Bila je ovo velika šansa", govori razočarani Šunjić na početku razgovora za SportSport.ba.

Kuban u ruskom prvenstvu trenutno zauzima desetu poziciju, a Šunjić smatra da je iza njegovog tima polusezona za zaborav. 

"Ne možemo nikako biti zadovoljni sa ovom polusezonom, mnogo je bilo oscilacija. Sada je najbitnije da zaboravimo šta se dešavalo i da preostale dvije utakmice odigramo što bolje možemo. Iskreno, smatram da je ovo najlošija polusezona u mojoj karijeri", riječi su Šunjića, koji se potom osvrnuo na eventualni transfer.

"Spominjali su se brojni klubovi, ali nakon ovakve polusezone teško se mogu nadati prelasku u drugi klub. Uostalom, ugovor mi važi još dvije godine i skoncentrisan sam isključivo na Kuban."

Fudbalska selekcija BiH 12. juna igra kvalifikacioni meč protiv Izraela, a Šunjić će vjerovatno ponovo biti na spisku selektora Mehmeda Baždarevića.

"Neće nam biti lako do kraja kvalifikacija i moramo u svim utakmicama ići na pobjedu, pogotovo protiv Izraela. Ja sam optimističan po pitanju plasmana na Evropsko prvenstvo, kvalitetni smo i smatram da možemo dobiti svaku reprezentaciju iz naše grupe", zaključio je defanzivac ruskog Kubana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.