Šunjić kao kapiten vodio Dynamo do pobjede

Nova odlična partija bh. stopera

Šunjić kao kapiten vodio Dynamo do pobjede

Bh. reprezentativac Toni Šunjić kao kapiten predvodio je moskovski Dinamo do nove pobjede u Premier ligi Rusije.

Sedmo kolo za Šunjića i društvo donijelo je gostovanje kod Tambova, a u ovaj susret ušli su kao favoriti i na kraju istu ulogu opravdali slavivši s 2:0, što im je bio drugi trijumf u sezoni.

Do prvog gola Dynamo je došao u samom finišu prvog dijela, tačnije u 41. minuti kada je za vodstvo gol postigao Philipp, a do kraja utakmcie uspjeli su da tu prednost i udvostruče. Gol za 2:0 je u 80. minuti postigao Panchenko i postavio, ispostavit će se, konačan rezultat.

Koliko je Šunjić cijenjen u Dynamu najbolje pokazuje i kapitenska traka na njegovoj ruci, a nedavno je, podsjetimo, nagrađen i novim ugovorom. 

U današnjem susretu je, po običaju, odradio svih 90 minuta i bit će definitivno na raspolaganju selektoru Robertu Prosinečkog pred kvalifikacijske utakmice protiv Lihtenštajna i Armenije.  

Top Komentari

nightcry
prošle godine najbolji štoper lige, tako da je sve navedeno, i traka i novi ugovor, normalna posljedica !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi