Bh. reprezentativac odlazi u Panathinaikos

Pred novim angažmanom

Bh. reprezentativac odlazi u Panathinaikos

A. Čaušević

Ljetni prijelazni rok je odavno počeo, a igrači kojim krajem ovog mjeseca ističu ugovori su razgovoru s brojnim klubovima. 

Među bh. reprezentativcima koji će sigurno promijeniti sredinu nalazi se Toni Šunjić.

Iskusnom defanzivcu za 10-ak dana ističe ugovor s Dinamom i Moskovom i uskoro ga čeka novi angažaman.

Prema informacijama iz Grčke Mostarac bi mogao pojačati redove Panathinaikosa, slavnog kluba iz Atine koji se zbog teške finansijske situacije posljednjih godina više ne nalazi u vrhu grčkog fudbala.

Tamošnji mediji navode da je Šunjić obavio razgovore sa "Zelenim" uz komentar da se radi o kvalitetnom igraču što su potvrdili i njegovi nastupi u dresu reprezentacije BiH i moskovskog Dinama.

Za Šunjića je zaintersovan i Šturm, ali je, prema navodima grčkih medija, štoper Austrijancima odgovorio da im ponuda iz Grčke i Atine.

Šunjić je prethodne dvije sezone bio standardan član moskovskog Dinama, a u svom CV-ju ima ozbiljna imena klubova za koje je nastupao.

Potražite više informacija na temu Super League:

Prije odlaska u Rusiju igrao je za njemački Stuttgart, a ranije je još nosio dres Palerma, Kubana, Zoryje, Kortrijka i Zrinjskog.

Toni je standardni član reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je odigrao 39 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Top Komentari

gumenakita
Dobar momak,nadam se da ce zavrsiti u nekom ozbiljnom klubu,Toni sve najbolje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi