Samir Zeljković odlazi na jednogodišnju posudbu kod bh. trenera

Sve je dogovoreno

Samir Zeljković odlazi na jednogodišnju posudbu kod bh. trenera

Samir Mlaćo

Kako je SportSport.ba ranije i najavio, Samir Zeljković ove zime napušta Sarajevo.

Naime, Zeljković će na jednogodišnju posudbu u Uzbekistan, što je svakako najbolji potez za njega, jer u Sarajevu nije bio u planovima struke.

Na kraju je dogovoreno da pronađe klub u kojem će igrati, a to će biti u Uzbekistanu. Radi se o ekipi Bunyodkora.

Ovaj tim je na u Super ligi Uzbekistana na osmom mjestu, te će ovo svakako biti novi izazov za Zeljkovića.

Samir Zeljković
Samir Zeljković FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

3 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

On je u Sarajevo stigao kao veliko pojačanje, no novi stručni štab nije tako mislio i pao je u drugi plan. U polusezoni iza nas upisao je tek tri nastupa na početku sezone, a zatim bio van kadra.

Oglasi

Sigurno da očekuje da se u Uzbekistanu 'vrati u život'.

Zeljković je ponikao u FK Sarajevo, a zatim nastupao za NK TOŠK, te FK Igman Konjic i FK Velež. Posebno se istakao u Veležu, te je na ljeto prošle godine stigao transfer, odnosno povratak u bivši klub.

Prije par dana je zaplovio u bračne vode, a novogodišnje praznike je proveo u Dubaiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada će put Uzbekistana i biće zanimljivo ispratiti kako se snaći. Treba istaći da je na mjesto trenera u Bunyodkor stigao ivan Bubalo, bivši trener GOŠK-a, Zrinjskog, Branitelja, te Dalibor Šilić, Filip Zovko, Tomislav Kovač...

Bubalo je posljednji angažman imao u školi nogometa HŠK Posušje, a sa sobom vodi i pomoćnike. Nekada ranije dres navedenog kluba nosio je i današnji sportski direktor FK Željezničar Samir Bekrić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Svaka cast Sarajevu. Tako se to radi.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi