Supruga je presudila: Slavni trener objavio kraj karijere

Povlači se u 67. godini

Supruga je presudila: Slavni trener objavio kraj karijere

Proslavljeni holandski trener Louis van Gaal odlučio je staviti tačku na svoju bogatu karijeru, prenose svjetski mediji.

Van Gaal od 2016. godine i odlaska iz Manchester Uniteda nije nigdje radio, iako je imao brojne ponude, a u 67. godini života odlučio se i zvanično umiroviti.

A odluku je donio, kako je rekao, na nagovor svoje supruge.

"Gotovo je, u mirovini sam. Nemam ambiciju više da budem bilo kakav direktor, trener ili televizijski stručnjak", izjavio je Van Gaal, pa potom dodao:

"Moja supruga se umirovila prije 22 godine, da bi uvijek mogla biti sa mnom. Obećao sam joj da ću se povući kada napunim 55 godina. Ne mogu dalje. Kao što moji igrači imaju pravo biti sa mnom, isto vrijedi i za moju suprugu. Presretna je zbog ove odluke", priznao je Van Gaal.

Holanđaninu su sreću poželjeli brojni nogometaši, među kojima je i Marcus Rashford, koji je kao 18-godišnjak pod njegovim vodstvom debitovao u Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Hvala vam što ste mi otvorili vrata i vjerovali u mene. Uživajte u mirovini, šefe", napisao je Rashford na Twitteru.

Kroz bogatu trenersku karijeru Van Gaal je vodio Mancheste United, Bayern, AZ Alkmaar, Barcelonu, Ajax i holandsku reprezentaciju, a pritom je osvojio ukupno 20 trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije