Supruga turske legende: Neviđeni simptomi, koža mu je posivila
Foto: EPA

Prolazi kroz pakao zbog koronavirusa

Supruga turske legende: Neviđeni simptomi, koža mu je posivila

Nekadašnji reprezentativac Turske koji je branio i za Barcelonu, Rüstü Recber, bori se za život.

Prije nekoliko dana 46-godišnji Recber je hospitalizovan nakon što je ustanovljeno da se zarazio koronavirusom, a mediji u Turskoj pišu kako njegovo stanje nije najbolje i da mu je čak život ugrožen.

A za sve su optužili njegovu suprugu Isil, koja po dolasku s putovanja iz SAD-a nije odradila propisanih 14 dana izolacije, već je otišla u svoj kozmetički salon i ugrozila živote mnogih, pa tako i Rüstüov.

U ovim trenucima Isil ne mari za medijski linč kojem je izločena. Nada se samo da će njezin muž izaći kao pobjednik.

"Laž je što se piše, nisam išla u kozmetički salon. Izašla sam samo jednom, ali boli me briga u ovim trenucima za taj linč, važno je samo da ozdravi Rüstü", izjavila je Isil čiji je test na koronavirus bio negativan.

I dalje je legendarni golman u teškom stanju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Protekla tri dana su bila kritična, imao je konstantnu temperaturu, ali i neobične simptome koje nikada prije nije osjetio. Osjetio je ogromnu slabost, jedva je mogao da se pomjeri, izgubio je apetit... I ne samo to, i boja kože mu se promijenila, bukvalno je posivio. Lice, usne, sve... Disao je ubrzano i kašljao bez prestanka", otkrila je Isil.

Recber je inače rekorder po broju nastupa za Tursku, a kroz karijeru je pored Barcelone još nastupao za Fenerbahče, Bešiktaš i Antalyaspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti