Sušić: Bilo je dosta ponuda, ali Sheriff je bio najuporniji

Pronašao novi klub

Sušić: Bilo je dosta ponuda, ali Sheriff je bio najuporniji

Bh. fudbaler Mateo Sušić nakon polugodišnje epizode u rumunskom Cluju odlučio je promijeniti sredinu. Njegova nova stanica u karijeri je Sheriff Tiraspol s kojim je potpisao ugovor u trajanju od tri godine. 

Sušić je u razgovoru za SportSport.ba govorio o prvim dojmovima u moldavskom timu, ali i o ambicijama koje su usmjerene na kvalifikaciju u Ligu prvaka.

"Kada sam dobio ponudu Sheriffa, iskreno nisam se mnogo dvoumio. Čuo sam dosta o ovom klubu i već sada mogu reći da bolji nisam mogao zamisliti. Savršeni su uslovi za red, kao i uređenje kluba", kazao je Sušić na početku razgovora za naš portal, te se osvrnuo na odlazak iz Cluja. 

"Iz Cluja sam odlučio otići zbog situacije koja je zadesila klub. Iako smo bili drugi u prvenstvu i izborili polufinale kupa, financijska situacija bila je jako loša. Ako se to ne riješi neće moći ni igrati u Evropi, a svaki igrač o tome razmišlja."

Mađarski Gyori bio je jedan od klubova koji je želio angažovati Sušića, ali Sheriff je prema riječima našeg fudbalera bio mnogo uporniji. 

"Bilo je još dosta ponuda, ne samo Gyori. Međutim, Sheriff je bio uporniji i samim tim ponudio dosta bolje uslove. Sada je na meni da opravdam epitet pojačanja i pomognem klubu da dođe do nove titule i naravno da se kvalifikujemo u Ligu prvaka."

Sušić se na kraju razgovora dotakao i svog bivšeg kluba Zrinjskog, koji prema njegovim riječima može osvojitit titulu u Premijer ligi BiH.

"Pratim i dan danas situaciju u našem prvenstvu. Moj Zrinjski zadnjih godina konstantno igra na visokom niovu, tako da ukoliko odbrani titulu, to neće slučajno. Nadam se da će to i ostvariti", riječi su Sušića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Podsjećanja radi, Sušić je bivši mladi reprezentativac BiH koji je svoju karijeru počeo u Brotnju, da bi potom preselio u Zrinjski. Još je igrao za Istru 1961, Energie Cottbus i Cluj. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.