Sušić još razmišlja oko početnog sastava

Golmanima po poluvrijeme

Sušić još razmišlja oko početnog sastava

Dan uoči prijateljske utakmice sa Ganom u ilidžanskom hotelu Terme održana je konferencija za medije fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prisutnima su se obratili selektor bh. tima Safet Sušić, najbolji strijelac BiH u proteklim kvalifikacijama Edin Džeko, te kapiten Zmajeva Emir Spahić.

"Jučer sam na treningu upoznao većinu igrača. Nisam još jedino upoznao Zvjezdana Misimovića, čiji se dolazak očekuje danas. Uvidio sam da ova ekipa posjeduje veliku dozu kvalitete, a trening je pokazao da svi igrači imaju veliku volju i želju za igrom. Također, moram reći da je atmosfera na visokom nivou".

"U sutrašnjoj utakmici neki će se igrači morati preseliti na tribine, jer ćemo u susretu korstiti 16 igrača, prvih 11, plus pet izmjena. Protiv Gane sasvim sigurno neće biti lako, jer se radi o veoma kvalitetnoj ekipi. Rezultat nam nije u prvom planu, ali svakako bi dobro bilo da zabilježimo pobjedu", rekao je selektor bh. tima Safet Sušić.

"Što se tiče sastava za sutra, još se uvijek nisam odlučio ko će početi. Mislim da nećemo igrati sa dva špica. Bliže sam opciji da počnemo sa jednim klasičnim napadačem, dok bi drugi bio više na krilu. Igra sa dva klasična napadača i Misimovićem kao polušpricom veoma je rizična protiv jakih reprezentacija, kao što su Francuska i Rumunija. Problem imamo na lijevom boku, gdje su u konkurenciji Sanel Jahić i Sejad Salihović, ali mislim da je bliži Jahić toj poziciji, s obzirom da je Salihović suspendovan na četiri utakmice. Što se golmana tiče, najvjerovatnije će oba dobiti po jednu poluvrijeme", zaključio je Sušić.

"Drago mi je da se reprezentacija ponovo okupila, prvi put nakon Portugala, koji je ostavio jednu ranu iza sebe. Međutim, došlo je vrijeme da okrenemo jednu novu stranicu, te da pokušamo zaboraviti sve ono loše iz predhodnih kvalifikacija i okrenuti se kvalifikacijama koje su pred nama", kazao je kapiten Zmajeva Emir Spahić.

Džeko se složio sa Spahićem i Sušićem u svemu što su rekli, te je pozvao bh. navijače da u što većem broju dođu na Koševu da podrže bh. tim.

Prije početka pres konferencije, Edin Džeko primio je nagradu "Sportska ličnost godine" u izboru Dnevnog avaza i Sporta, a reprezentativcu BiH nagradu su uručili urednik sportske redakcije Avaza Oleg Lokmić i urednig Sporta Ergin Hadžiosmanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.