Sušić: Moram se brže oslobađati lopte i biti eksplozivniji

Bh. reprezentativac iz Hajduka

Sušić: Moram se brže oslobađati lopte i biti eksplozivniji

Bh. reprezentativac Tino Sven Sušić izabran je za najboljeg fudbalera MAXtv Prve lige za sezonu 2015/2016. u tradicionalnom izboru novinara Sportskih novosti. Sušić je u ovoj sezoni bio prvi strijelac Hajduka. Postigao je ukupno 15 golova, od čega 12 u prvenstvu, a tome je dodao pet asistencija. 

U opširnom intervjuu za zvaničnu stranicu Hajduka, Sušić se osvrnuo na sezonu koju smatra prilično uspješnom, posebno gledajući svoj individualni učinak.

''Za prvi dio sezone nemam prevelikih zamjerki. Bili smo vodeći neko vrijeme, da je bilo više sreće mogli smo i zadržati tu poziciju. U Evropi smo došli do četvrtog pretkola gdje nas je izbacio Slovan iz Libereca. Svojim igrama sam zadovoljan, iako uvijek može bolje. Rezultatski nisam toliko, ali dogodilo se previše okolnosti koje su utjecale na to", rekao je Sušić, te prokomentarisao nagradu koju je dobio:

"Mnogo mi znači nagrada za najboljeg igrača sezone u HNL-u, posebno jer dolazi iz ruku novinara koji su pratili i ocjenjivali igre tokom cijele sezone. Očigledno sam u dosta utakmica bio dobar čim sam osvojio ovu nagradu, koja mi je poticaj da u narednom periodu budem još bolji".

Sušić je bio i samokritičan te je otkrio da ima određene nedostatke u igri, koje će nastojati popraviti.

"Možda bih se trebao brže rješavati lopte. To zahtjeva moderni fudbal, a u Evropi se igra mnogo brže nego u Hrvatskoj. Morao bih poraditi na tome, kao i na svojoj eksplozivnosti. U posljednje vrijeme sam dosta radio na tome, ali morat ću još više".

Naš reprezentativac će se posebno sjećati pobjede i poraza od Dinama.

"Najljepši trenutak sezone je pobjeda nad Dinamom. To je uvijek dobar osjećaj i sjećam se da je u ekipi vladala dobra atmosfera zbog tog trijumfa. U svakoj prvenstvenoj utakmici smo ih nadigrali, ali nikako nismo imali sreće. Najteži trenutak? Poraz od Dinama u posljednjoj sekundi na Maksimiru, gdje smo cijelu utakmicu bili bolji od njih".

Pred Sušićem su obaveze u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koja će u narednom periodu odigrati utakmicu protiv Španije u St. Gallenu i učestvovati na Kirin Kupu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu i nadam se da ću dobiti koju minutu i odigrati protiv njih. Poslije toga idemo u Japan igrati Kirin Kup, nakon čega bih se trebao priključiti pripremama Hajduka koje počinju 8. juna", zaključio je Sušić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi