Sušić na kraju sezone napušta Genk?
Foto: EPA

Nije se dokazao

Sušić na kraju sezone napušta Genk?

Saradnji između Tina-Svena Sušića i Genka na kraju sezone bi mogao doći kraj, sudeći barem prema pisanju medija u Belgiji. 

Reprezentativac BiH je u Genk prešao ljetos za dva miliona eura i odmah po dolasku se bio izborio za mjesto u timu. Bili su u Genku vrlo zadovoljni s onim što je Sušić u početku pružao, međutim uslijedila je povreda koljena od koje se nikako nije uspio vratiti na pravi način. 

Sušić već neko vrijeme ne konkuriše za utakmice Genka, a Belgijanci navode kako više uopšte nije u planovima trenera Alberta Stuivenberga, te da će na kraju sezone potražiti novi klub. 

U ovom trenutku nije poznato gdje bi Sušić mogao igrati od ljeta, a ranije se špekulisalo da je jedan od zainteresovanih klubova Fenerbahče. Turskom velikanu Sušića je, navodno, preporučio Fahrudin Omerović, bivši golman u reprezentaciji BiH, koji je radio kao pomoćnik u Fenerbahčeu. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Podsjećanja radi, Sušić je u Genk stigao nakon što je godinama pružao dobre partije za Hajduk. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti