Sušić: Otac je bio strog, nije želio da radim ono što i on

Novi početak bh. nogometaša

Sušić: Otac je bio strog, nije želio da radim ono što i on

Bivši reprezentativac BiH Tino Sven Sušić (26) otvorio je novo poglavlje u karijeri. Nakon što se nije pretjerano naigrao u Belgiji, Sušić je ovog ljeta odlučio da ponovo promijeni sredinu, a klub za koji će nastupati u narednom periodu je Venlo.

Tino je s novim klubom dogovorio jednogodišnju saradnju uz opciju produženja na još godinu dana, a holandski mediji pišu kako je Venlo u našem nogometašu dobio veliko ime, uzimajući u obzir da dolazi iz porodice 'majstora' Seada i Safeta Sušića.

Upravo o njima je Sušić bio primoran govoriti u intervjuu koji je dao za tamošnje medije.

"Moj otac je bio poseban", kazao je Sušić kroz smijeh, pa potom nastavio:

"Volio je život, društvo, nije baš bio toliko ozbiljan kada je nogomet u pitanju. Boem. I ja također volim sve to, međutim ne previše, profesionalniji sam", priča Sušić.

A onda se dotakao i Safeta.

"Moj stric je bio ozbiljniji, zbog toga je imao tako veliku karijeru. Mnogi ljudi su mišljenja kako je Sead bio bolji igrač od Safeta, ali to se ne može reći ako se usporede njihove karijere."

Priznaje kako je Sead činio sve da ne ponovi njegove pogreške.

"Bio je strog prema meni, svjestan je da je griješio u nogometu i zbog toga ne želi da to isto i ja učinim. Razgovaramo puno o nogometu, lud je za tim, prati sve moje utakmice i sugeriše mi na koje stvari da obratim pažnju. Slušam ga, naravno."

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Odgovorio je i na pitanje što će Venlo dobiti njegovim dolaskom.

"Imam dobru lijevu nogu, volim imati loptu u nogama, više sam tehničar nego trkač. Ne zapostavljam ni defanzivu, mada sam više 'osmica' ili 'desetka', a dobro se snalazim i na lijevoj strani. To su pozicije koje preferiram", istakao je Sušić koji se nada da će u novom klubu konačno oživjeti karijeru koja je već neko vrijeme u padu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi