Sušić: PSG može do četvrtfinala, sve ostalo je premija

Liga prvaka

Sušić: PSG može do četvrtfinala, sve ostalo je premija

Adnan Beganović

Nakon višemjesečne pauze večeras počinje najelitnije i najzanimljivije klupsko takmičenje u Evropi, Liga prvaka.

Favorita je mnogo, no na kraju će samo jedan biti pobjednik. U grupi A igrat će Dinamo, Porto, PSG i kijevski Dynamo, a selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić smatra da je pariška momčad najveći favorit pomenute grupe.

"PSG je definitivno favorit grupe, tu nema nikakve dvojbe. Presnažna su momčad za sve, čak i za Porto, koji ima tradiciju, no ona meni nije važna. U usporedbi sa Portugalcima, Hrvatima i Ukrajincima, Ancelottijeva momčad je za nekoliko kopalja snažnija", za Sportske novosti je istakao Sušić.

"Ako ih pomazi žrijeb. vjerujem da mogu do četvrtfinala, sve drugo bi bio bonus nad bunusima, čista premija. Za PSG je ovo još uvijek faza učenja i prilagodbe na najveće klupsko takmičenje u svijetu. Kroz dvije-tri sezone, ako Katarani ustraju na stvaranju, ali i kudikamo pametnijoj kupovini, tada ćemo moći pričati o većim dostignućima. Ova momčad PSG-a se još ne može pohrvati s najboljim klubovima Starog kontinenta, to je definitivno", dodao je bh. selektor i najbolji igrač PSG-a svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.