Sušić: Savjetovao bih sve svoje igrače da idu u Tursku

Selektor za turske medije o Fenerovom interesovanju za Džeku

Sušić: Savjetovao bih sve svoje igrače da idu u Tursku

Edin Džeko je u nedjelju drugi put u svojoj karijeri osvojio naslov prvaka Engleske, a najbolji strijelac našeg nacionalnog tima svih vremena bio je jedan od ključnih igrača Građana na putu ka tituli. 

Svojim golovima u odlučujućim utakmicama nosio je ekipu do naslova prvaka, a nakon što je titula stigla na Etihad poručio je kako se špekulacije plasiraju u medije iz godine u godinu, ali da je on i dalje stanovnik Manchestera.

Tako se u turskim medijima jučer pojavila informacija kako je za usluge Edina Džeke zainteresovan prvak ove zemlje Fenerbahče, a eventualni odlazak Džeke na Sukru Saracoglu stadion prokomentarisao je i selektor Safet Sušić za turske medije. 

"Savjetovao bih sve svoje igrače, ne samo Džeku da pređu u Galatasaray, Fenerbahče, Bešiktaš, ako im se ukaže prilika. Prelazak u jedan od tih klubova svakako ne bi bila pogreška. Tri turska velika nisu ništa drugačiji klubovi od Manchester Cityja, Intera ili drugih evropskih klubova," rekao je Sušić za turski Zaman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.