Sušić: Svojim radom ću se nametnuti treneru Schmidtu

Bh. internacionalac u Energie Cottbusu

Sušić: Svojim radom ću se nametnuti treneru Schmidtu

Mateo Sušić od ljetos je stanovnik Njemačke. Bivši mladi reprezentativac BiH iz HNL-a dospio je u popularnu Cvajtu, tačnije u tim Energie Cottbusa kojemu ove sezone i ne ide baš najbolje. 

Naš internacionalac imao je peh i početkom sezone se povrijedio zbog čega ga i danas nema u timu. Istina, povreda je već dvadesetak dana stvar prošlosti, ali trener Schmidt u posljednjim kolima tek oporavljenom Sušiću nije davao priliku za igranje.

„Slijede nove pripreme, imam ogroman motiv i siguran sam da ću se svojim radom i zalaganjem nametnuti treneru. Sa velikim ambicijama sam došao ovdje,“ kaže Sušić.

Cottbus će posljednji meč u polusezoni odigrati u nedjelju u Paderbornu nakon čega će uslijediti pauza u Njemačkoj. Trenutno su posljednjeplasirani tim na tabeli sa sedam bodova zaostatka za zonom opstanka.

„Dugo je do kraja sezone i sve je moguće. Potrebno je da uvežemo nekoliko dobrih rezultata kako bismo pobjegli iz opasne zone. Jedna pobjeda bi bila itekako važna što se samopouzdanja tiče,“ dodao je Sušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.