Sušić želi napustiti Hajduk zbog lošeg statusa u ekipi
Foto: EPA

Trener mu ne vjeruje previše

Sušić želi napustiti Hajduk zbog lošeg statusa u ekipi

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Tino Sven Sušić od Hajduka će zatražiti raskid ugovora.

Tino Sven Sušić kod novog trenera Hajduka Damira Burića nije u prvom planu, pa je zbog toga jako nezadovoljan, te želi što prije napustiti Hajduk.

Hrvatski portal Index.hr piše da je Sušić jutros pokušao stupiti u kontakt sa predsjednikom i sportskim direktorom Hajduka kako bi im saopštio svoju odluku, no obojica su bila nedostupna.

Nemam pojma o čemu pričate. Kao prvo, laž je da se nisam želio javiti na telefon. To nije moj stil ponašanja, a i vi to vrlo dobro znate. Znate da me uvijek možete nazvati i pitati što god vas zanima. Možda vam se nekad neću moći javiti, no poslije ću ja vas nazvati. Tako da mi nije jasno kakve su to ludosti. A kao drugo, kažete da Sušić traži raskid ugovora. Iskreno, ovo mi je prvi glas o tome. On traži raskid ugovora? Pa i ja bih puno toga želio, a ipak ne mogu do toga. Za mene Sušić je igrač Hajduka pod ugovorom, a i sami znate da igrač ne može tek tako, kako njemu dođe raskinuti ugovor. Valjda se nešto i Hajduk o svemu pita", za Index.hr je istakao predsjednik splitsskog kluba Marin Brbić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Zbog čega ne igra Sušić? Nije to pitanje za mene. Nisam ja trener, Burić je donio takvu odluku. Morate znati da Sušić nije prošao pripreme, da nije u potpunosti spreman i trener trenutno smatra da u svklačionici ima neke druge igrače koji mu trebaju mnogo više od Sušića", dodao je predsjednik Hajduka.

Poddsjetimo, Sušić je u Hajduk stigao 2012. godine iz Standarda. Za splitsku ekipu je odigrao 90 utakmica i upisao je deset pogodaka, te 16 asistenija.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.