Sušićev tim do boda na teškom gostovanju

Remi sa Goztepeom

Sušićev tim do boda na teškom gostovanju

Alanyaspor bh. trenera Safeta Sušića remizirao je večeras sa Goztepeom u 9. kolu turske Super lige. Konačan rezultat glasio je 3:3.

Meč je bolje otvorio domači Goztepe koji je do prednosti došao u 41. minuti nakon gola koji je postigao nekadašnji napadač Sarajeva i Željezničara Adis Jahović, a pri rezultatu 1:0 se ujedno i otišlo na odmor. 

U nastavku Sušićev tim je uspio izjednačiti. Igrala se 66. minuta kada je Karaca vratio stvari na početak, međutim vrlo brzo domaći su uspjeli ponovo zatresti mrežu Alanyaspora. Novi pogodak za Goztepe postigao je Castro u 72. minuti, da bi dvije minute kasnije na 3:1 povisio Jahović. 

I kada se mislilo da će Goztepe slaviti novi trijumf, uslijedio je novi povratak Alanyaspora. Gosti svjesni da se fudbal igra dok sudija ne svira kraj nastavili su napadati i postigli su dva pogotka za konačnih 3:3. Strijelci su bili Etame i Fernandes. 

Nakon ovog remija Goztepe je na odličnoj drugoj poziciji sa tri boda manje u odnosu na vodeći Galatasaray, dok je Alanyaspor na desetom mjestu. 

Turska liga, 9. kolo:

Goztepe - Alanyaspor 3:3

Antalyaspor - Kasimpasa 2:1

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi