Suspendovan Kylian Mbappe
Napravio je Mbappe ogromnu glupost u finalu Kupa i to ga je na kraju skupo koštalo (Foto: EPA)

Bez milosti prema zvijezdi PSG-a

Suspendovan Kylian Mbappe

Midhat Šljivak

Zvijezda PSG-a Kylian Mbappe saznao je danas kaznu za crveni karton kojeg je dobio protiv Rennesa u finalu Kupa Francuske.

Nervozni Mbappe je u finišu drugog produžetka žestoko startovao nad protivnikom, a sudija mu je istog trena i bez previše razmišljanja pokazao put u svlačionicu.

Danas ga je Fudbalski savez Francuske i kaznio za ovaj karton. Mbappe je suspendovan na naredne tri utakmice i nećemo ga gledati u dresu PSG-a u naredna tri duela.

Pravo nastupa 20-godišnji napadač imat će tek u posljednjem kolu Ligue 1 ove sezone i tako ga je ova glupost skupo koštala u borbi za Zlatnu kopačku koju vodi sa Lionelom Messijem.

Mbappe je iza sebe imao zaista odličnu sezonu. Odigrao je ukupno 41 meč u svim takmičenjima i ima učinak od 36 golova i 17 asistencija.

Trideset od 36 pogodaka je zabio u prvenstvu Francuske. Do kraja je imao šansu da dođe do Zlatne kopačke, ali to nakon ove kazne više nije moguće.

"Mbappe nije isti momak, ponaša se kao Neymar, a to mnoge nervira"

Iako mu je samo 20 godina, fudbaler PSG-a igra zaista na vrhunskom nivou, ruši sve rekorde i svijet je zaluđen načinom na koji on igra fudbal.

Međutim, njegovo ponašanje u posljednje vrijeme nervira mnoge. Mbappe je počeo sve više padati i pokušavati da iznudi prekršaje i kada nema starta nad njim i pao je u očima mnogih protivnika.

Među razočaranim je i fudbaler Nimesa Denis Bouanga. Ovaj napadač tvrdi da se Kylian potpuno promijenio u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Kada uporedite Mbappea iz Monaca i danas, on je potpuno druga osoba. Nema isti pristup, ponaša se kao Neymar i to jednostavno nije on. Trenutno njegovo ponašanje nervira mnoge fudbalere", istakao je Bouanga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi