Edin Džeko ne ide u PSG: Roma odbila ponudu iz Pariza
Bh. napadač ove sezone nije bio na nivou kao prethodnih godina. Na kraju je rukovodstvo Rome odlučilo da ga proda u ljetnom prelaznom roku (Foto: T.Hebib)

Ništa od razmjene igrača

Edin Džeko ne ide u PSG: Roma odbila ponudu iz Pariza

M. Šljivak

Francuski prvak PSG pokazao je interes za dovođenje bh. napadača Edina Džeke.

Gazzetta dello Sport jučer je objavila kako je PSG ozbiljno zagrizao za dovođenje 33-godišnjeg fudbalera Rome i da su u suprotnom pravcu spremni poslati urugvajsku gol-mašinu Edinsona Cavanija.

Iako je ova ponuda poprilično atraktivna, posebno zbog činjenice da Roma traži novog napadača, rukovodstvo rimskog tima ju je odlučilo odbiti.

Razlog odbijana razmjene fudbalera je sasvim jednostavan. Cavani ima ogromnu platu od 14 miliona eura godišnje, dok Džeko zarađuje 'samo' pet miliona po sezoni i Rimljani nemaju namjeru da opterete budžet dovođenjem Urugvajca.

Ipak, odbijanje ove razmjene ne znači da Džeko neće napustiti Olimpico tokom ljeta. Ta opcija je itekako aktivna, a Dijamant je trenutno najbliži ekipi Intera.

Pregovori sa Nerazzurrima se odavno vode. Tamo bi Edin trebao zamijeniti Maura Icardija koji vjerovatno napušta tim, ali za 33-godišnjeg kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine postoji još nekoliko opcija.

Ozbiljan interes za njega pokazali su i timovi iz Bundeslige. Borussia Dortmund i RB Leipzig bi rado Džeku doveli u svoje redove i smatraju da bi im on bio ogromna ispomoć za narednu sezonu.

Benedetto mijenja Džeku?

Novi napadač Rome mogao bi postati argentinski napadač Dariio Banedetto.

Rukovodstvo rimskog tima već je počelo pregovore sa njegovim agentima i navodno je dogovorena cijena od 20 miliona eura.

Benedetto će tako vjerovatno u Rimu zamijeniti bh. dijamanta. To će mu biti prvo evropsko i skustvo, a ranije je igrao pored argentinskih klubova i u Meksiku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Član Boce je već tri godine, a ranije je nastupao za Americu i Tijuanu, te Arsenal, Gimnaciju i Defensu. Radi se o sjajnom strijelcu, ali treba sačekati i vidjeti kako će se adaptirati na evropski fudbal.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi