Suspendovani Zahavi odlučio: Odlazim, da vas više ne mučim
Foto: EPA

Rastanak na ružan način

Suspendovani Zahavi odlučio: Odlazim, da vas više ne mučim

Kapiten fudbalske reprezentacije Izraela Eran Zahavi bio je centralna figura utakmice protiv Makedonije u kojoj je njegov tim izgubio sa 1:0 golom Gorana Pandeva.

Izrevoltiran lošom igrom, sjajni napadač je u jednom trenutku u bijesu odbacio kapitensku traku što je naišlo na oštru osudu izraelske javnosti. Pored navijača, ovaj nesportski potez Zahavija odlučili su kazniti i čelnici Fudbalskog saveza Izraela, koji su 30-godišnjem napadaču izrekli suspenziju u trajanju od godinu dana.


Zahavi je na ružan način završio svoju eru u dresu Izraela, s obzirom da je odmah nakon suspenzije izjavio da se ne namjerava vraćati u nacionalni tim.

"Napravio sam grešku i izvinjavam se. Žao mi je zbog toga, ali želim da znate da sam uvijek davao sve od sebe ovom timu. Želim i da saopštim svoj odlazak. Poslije dugo razmišljanja i konsultovanja sa porodicom i ljudima s kojim godinama sarađujem, odlučio sam da se povučem i da vas poštedim svih komiteta, novina i komentatora koji su usmjereni na mene. Odlazim, da vas više ne mučim", rekao je Zahavi, koji je potom obrazložio svoj potez:

"Ja sam osoba koja ima osjećanja, koja je srčana, ponekad povrijeđena i koja nekada griješi. Za 40 godina se nismo kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo, a uopšte ne vidim da smo napredovali. Kada čujem negodovanja sa tribina, moje srce eksplodira".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Eran Zahavi je za reprezentaciju Izraela debitovao 2010. godine i do sada je odigrao 39 utakmica uz šest postignutih golova.

U nacionalnom dresu nije bio ni približno efikasan kao u klubovima za koje je nastupao, s obzirom da je godinama bio prvi strijelac Maccabija i da je trenutno prvi strijelac kineske lige sa 24 gola na 23 utakmice za Guangzhou R&F.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi