Sutjeska desetkovana napada Radnik

Drugi finalni susret

Sutjeska desetkovana napada Radnik

D. Vejo

Borba za prvaka Republike Srpske počela je minule nedjelje, a već danas se igra drugi finalni susret između Sutjeske i Radnika.

Tim iz Foče poražen je u prvom susretu rezultatom 66:52, te će ovo biti odlična prilika da stignu do egala u finalnoj seriji.

No, Fočaci se susreću sa ozbiljnim kadrovskim problemima. KK Sutjeska je odlučio da kontaktira Košarkaški savez Republike Srpske i KK Radnik kako bi se utakmica pomjerila za nedjelju.

Iz KS RS su rekli da nemaju ništa protiv, te da uz priloženu medicinsku dokumentaciju imaju zeleno svijetlo za to, no iz Bijeljine je stigao negativan odgovor. U njihovom saopštenju se navodi, kako su plavo-bijeli tokom većeg dijela sezone imali slične probleme, ali da niko nije imao sluha za njih.

S toga, Ivanović neće moći da računa na Todorovića, Kaluđerovića, Bodirogu i Vukovića koji su pod teškom prehladom.

Utakmica između Sutjeske i Radnika igra se večeras od 19 sati u Foči.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi