Sutjeska savladala Vardu

Prva muška liga RS

Sutjeska savladala Vardu

D. Vejo

Košarkaši Sutjeske savladali su ekipu Varde na svom parketu u okviru drugog kola Prve muške lige Republike Srpske rezultatom 77:65, po četvrtinama je bilo 21:16, 17:23, 25;17 i 14:9.

Fočaci su dobro otvorili utakmicu, prvu četvrtinu prisvojili su u svoju korist, a onda su u drugom periodu blago pali. Na odmor, odlazi se s prednošću gostiju od jednim košem razlike.

Ipak Sutjeska se budi u nastavku. Tokom trećeg i četvrtog perioda igru povisuju na viši nivo te na kraju zasluženo slave.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Živanović s 20 datih koševa, dok je to kod Varde bio Peković s 12 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi