Sutra odluka o Superclasicu: Da li će se i gdje igrati?
(Foto: EPA) Nakon 2:2 na La Bomboneri, River je trebao u subotu ugostiti Bocu revanšu na svom Monumentalu. Međutim, navijači Rivera su napali autobus Boca Juniorsa, povrijedili nekoliko fudbalera i meč je odložen

CONMEBOL bi mogao i diskvalifkovati River

Sutra odluka o Superclasicu: Da li će se i gdje igrati?

Ljubitelji fudbala širom svijeta su željno iščekivali revanš meč historijskog finala Copa Libertadoresa u kojem se sastaju River Plate i Boca Juniors.

Nakon 2:2 na La Bomboneri, River je trebao u subotu ugostiti Bocu revanšu na svom Monumentalu. Međutim, navijači Rivera su napali autobus Boca Juniorsa, povrijedili nekoliko fudbalera i meč je odložen za nedjelju.

Nije se, međutim, odigrao ni u nedjelju jer je krovna kuća južnoameričkog fudbala (CONMEBOL) utvrdila da fudbaleri Boce nisu u stanju igrati meč nakon svega što im se desilo.

Još uvijek nije poznato kada će se, gdje i da li će se uopšte revanš meč finala Copa Libertadoresa igrati, a pojavile su se čak informacije da je grad Đenova (Italija) spreman organizovati jedan od najiščekivanijih Superclasica ikada.

Više informacija trebali bismo saznati sutra kada će disciplinska komisija CONMEBOL-a donijeti odluku da li će diskvalifikovati River Plate ili će se druga utakmica ipak igrati.

Postoji dakle realna mogućnost da će se pobjednik Copa Libertadoresa odlučiti za zelenim stolom, a iako se bude igrao CONMEBOL mora odlučiti da li će to biti pred praznim tribinama ili možda na neutralnom terenu.

Iz Boce Juniors su poručili da žele drakonsku kaznu za River, te da ona mora biti ista kao što je bila ona za Bocu kada je ova ekipa 2015. godine diskvalifikovana u osmini finala Copa Libertadoresa nakon što su njeni navijači napali igrače Rivera biber sprejom na La Bomboneri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti