Zanetti: Nasilje je opet pobijedilo, ali stvar je puno dublja nego što se čini
(Foto: EPA) Argentinska policija je jučer motrila na navijače Rivera ispred Monumentala, ali se utakmica ponovo nije odigrala

Legendarni Argentinac o nemilim scenama u Buenos Airesu

Zanetti: Nasilje je opet pobijedilo, ali stvar je puno dublja nego što se čini

River Plate je u subotu navečer trebao ugostiti vječitog rivala Bocu Juniors u revanš meču finala Copa Libertadoresa.

Nakon nemilih scena i nasilja u kojem su povrijeđeni čak i fudbaleri Boce meč je odgođen za nedjelju, ali se ni jučer nije odigrao.

Ponovo je Superclasico odgođen, a još uvijek nije jasno kada će se, gdje i da li će se uopšte revanš finala Copa Libertadoresa odigrati.

Dešavanjima u Buenos Airesu razočaran je i dugogodišnji argentinski reprezentativac, a danas potpredsjednik Intera, legendarni Javier Zanetti.

"Jako mi je žao što smo gledali onake stvari. Plasman ta dva tima je bio prelijepa stvar, ali da se utakmica ne može odigrati zbog nasilnog čina, te je apsurdno. Žao mi je zbog slike koju smo poslali dok su pogledi čitavog svijeta bili okrenuti ka nama", izjavio je Zantetti za Radio Anch'io Sport, pa nastavio:

"Još jednom je nasilje pobijedilo i umjesto da pričamo o fudbalu, pričamo o tim incidentima. Mislim da jučer nije bilo uvijeta da se utakmica odigra, jer igrači Boce nisu bili ni fizički ni psihički spremni... Ako mene pitate, to nije problem pružanja podrške i navijača, nego problem koji argentinsko društvo ima već godinama. To je problem u edukaciji što se reflektuje na naš narod... Čitav svijet je čekao tu utakmicu, ali na nereću pobijedilo je nasilje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi