Sutra se odlučuje o daljoj sudbini NK Čelik
Gradonačelnik je prije četiri godine na osnovu izjava i obećanja vezanih za NK Čelik dobio izbore za prvog čovjeka Zenice, a to ne zaboravljaju navijači kluba s Bilinog polja

Sastanak kod Gradonačelnika Zenice

Sutra se odlučuje o daljoj sudbini NK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Na današnjoj sjednici Takmičarske komisije donesena je odluka o prekidu sezone 2019/20. Najveći gubitnik glede ove odluke je zenički Čelik, koji će kako stvari stoje po prvi puta ispasti iz Premijer lige BiH.

Zeničanima je prije tri godine Aydin Olgun, turski "investitor" obećavao kule i gradove, igranje u Evropi, akademiju nogometa NK Čelik, ali na kraju od toga ništa nije ispoštovano. Olgun zajedno sa svojim pomoćnicima je napravio još veće dugove u klubu, ostavio je NK Čelik na cjedilu na 11 poziciji na tabeli, te s ogromnim dugovima.

Kako smo danas saznali od v.d. predsjednika kluba Damira Bradarca, za sutra u 11 sati u kabinetu gradonačelnika Fuada Kasumovića dogovoren je sastanak sa predstavnicima NK Čelik, a pored njih tu će biti i predstavnici navijača . Tema će biti budućnost kluba s Bilinog polja i nema sumnje da će nakon sutrašnjeg sastanka mnoge stvari biti jasnije.

Iako je klub prepušten na milost i nemilost, jedina svijetla tačka su navijači, koji neće dopustiti da se jedan od simbola grada ugasi bez obzira da li Čelik igrao Premijer ligu ili najniži rang takmičenja.

Sigurno da je ključ daljeg postojanja kluba u rukama gradonačelnika, gradske uprave, ali i navijača koji sigurno neće dozvoliti da ponovo budu prevareni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sutra je glavno pitanje hoćemo li preživjeti, do Fuada Kasumovića je hoće li se ovaj klub takmičiti i dalje postojati. Idemo na razgovor, bit će tu i predstavnici navijača i još neki ljudi, pa vidjet ćemo šta će biti na kraju. Opstanak kluba ovisi o sastanku s prvim čovjekom Zenice, nije bitno više u kojoj ligi ćemo igrati, klub mora opstati i nastaviti sa svojim postojanjem", kazao je za SportSport.ba Damir Bradarac.

Sigurno da će današnji dan pamtiti svi oni kojima je crno-crvena boja u srcu, ispadanje voljenog kluba iz najvišeg ranga bit će upisano duboko u historiju kluba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neprilagodjeni
Mrs u kantonalnu ligu
2 8
senad035
Stvarno mi je žao Celika, nadam se da ce se izvuc iz svega, pozdrav iz Tz
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi