Huseinbašića zvao Zrinjski, u opciji i odlazak u Sloveniju

Napušta Čelik po isteku ugovora

Huseinbašića zvao Zrinjski, u opciji i odlazak u Sloveniju · Saznajemo

E. Škorić

Krilni nogometaš Ermin Huseinbašić postaje slobodan igrač za 15 dana i po svemu sudeći neće se vraćati u Zenicu.

Huseinbašić je prošlog ljeta pojačao Čelik, no nakon samo godinu dana spreman je da promijeni sredinu.

Nekadašnji igrač gračačke Zvijezde, Slobode, Sarajeva i Bratstva ima nekoliko ponuda, a kako saznaje SportSport.ba, jedna od njih dolazi iz Slovenije, a druga od bivšeg prvaka Zrinjskog iz Mostara.

Ono što je sada sigurno, Huseinbašić ne planira igrati naredne sezone u dresu Čelika, koji nije ni dobio licencu za Premijer ligu, a u danima koji dolaze donijet će konačnu odluku o nastavku karijere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema našim informacijama, Zrinjski ga je zvao još i prije nego je prvenstvo prekinuto usljed pandemije koroanvirusa, pa ostaje da se vidi da li će Plemići i sada imati namjeru da angažuju brzonogog 26-godišnjaka koji može da igra po lijevoj i desnoj strani, ali po potrebi i u centru napada.

U dresu Čelika je u 17 nastupa u Premijer ligi postigao dva gola, a dobre partije pružao je tokom zimske pripreme u Antaliji, kada su se Zeničani spremali da na terenu izbore ostanak u ligi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi