Sutra zvanična potvrda: Bundesliga se vraća 9. maja

Posljednji sastanak biti će održan sutra

Sutra zvanična potvrda: Bundesliga se vraća 9. maja

Esmer Oštraković

Čini se kako u Njemačkoj nema dileme i da će se Bundesliga nastaviti u maju.

Sutra će biti održan najbitniji sastanak, na kojem bi trebala biti donesena konačna odluka o sudbini ove sezone u Bundesligi.

Video konferencija će biti održana između čelnika Bundeslige, a između ostalog tu će biti i ministri sporta pokrajina, koji bi trebali da potvrde odluku o nastavku sezone u Njemačkoj.

Šampionat će, kako se ranije i najavljivalo, biti nastavljen 9. maja, naravno ukoliko sutra bude potvrđena odluka o nastavku prvenstva.

Sezona bi tako bila završena do kraja juna, što je cilj klubova jer bi se izbjegle komplikacije oko ugovora igrača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također klubovi bi imali priliku da se odmore pred početak naredne sezone, iako će određene ekipe imati probleme zbog završnice Lige prvaka.

Svi u svijetu sporta željno iščekuju sutrašnji dan, te se nadaju potvrdi o povratku jedne od najjačih nogometnih liga na svijetu.

Top Komentari

user1583752673
Yes!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi