Suze brazilskog čarobnjaka na oproštaju
Foto: Screenshot/Youtube

Kaka zadnji put u Orlandu

Suze brazilskog čarobnjaka na oproštaju

Upravo je završena utakmice MLS lige između Orlando Cityja i Columbusa. Columbus je slavio minimalnu pobjedu rezultatom 0:1, međutim scene prije samog meča će sigurno sve ljubitelje fudbala zanimati više od rezultata duela ove dvije ekipe.

Naime, legendarni Brazilac Kaka je odigrao svoju zadnju utakmicu u dresu Orlando Cityja pred domaćim navijačima. Iako se špekulisalo da će on klub napustiti tek u decembru, on je danas potvrdio da se oprašta od navijača.

Očigledno je Kaka u protekle tri godine postao izuzetno vezan za ovaj klub, pa je pred početak utakmice bilo veoma emotivno. 

Kaka nije uspio sakriti emocije, te je u jednom trenutku i zaplakao. Uprkos činjenici da su se pojavile glasine da će 35-godišnji Kaka oproštajem od Orlanda i završiti svoju fudbalsku karijeru, čini se da se ovaj brazilski virtuoz namjerava vratiti u Sao Paulo, klub u kojem je i počeo svoj uspon do zvijezda.

Kaka je osim Sao Paula i Orlanda u svojoj bogatoj karijeri nastupao još i za Milan i Real Madrid, a ostat će upamćen kao jedan od najvećih majstora fudbalske igre svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi