UEFA kaznila Ramosa jer je namjerno dobio žuti karton protiv Ajaxa!

Nije mu prvi put

UEFA kaznila Ramosa jer je namjerno dobio žuti karton protiv Ajaxa!

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida naredne sedmice igraju revanš meč osmine finala Lige prvaka protiv Ajaxa.

Kraljevski klub je prethodne tri sezone osvajao titulu ovog takmičenja, te im je jasno cilj da po četvrti rekordni put postanu prvaci Evrope. Real je u prvom meču u Amsterdamu slavio sa 2:1 i ostvario jako dobar rezultat pred revanš u Madridu.

Međutim, utakmicu u Amsterdamu obilježio je kapiten ovog tima Sergio Ramos koji je dobio žuti karton zbog kojeg neće igrati u revanšu. Ramos je na taj način htio da "očisti" kartone za četvrtfinale, ali je napravio ogromnu grešku.

UEFA je o dmah pokrenula istragu i optužila Ramosa da je namjerno dobio žuti karton kako u četvrtfinalu ne bi morao da brine. No, UEFA nije imala milosti i danas je potvrdila da je Ramos kažnjen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kapiten Real Madrida naće igrati u revanšu protiv Ajaxa zbog dva žuta kartona, ali također UEFA je za kaznu odlučila da neće igrati ni u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka ukoliko Real prođe.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Ovo je stvarno Odvratno! Jeste da je Ramos Govno ali UEFA je jos vece, svaki se zuti ili crveni zaradi sa namjerom, trebali bi svakom igracu udariti kaznu od nekoliko utakmica odnosno, nebi trebalo biti fudbala nikako! Ja sranja u PM, unistavaju fudbal! Ponavljam covjek jeste govno ali je iskusno govno gdje je to iskoristio u svoju korist a vama vecin govnarima krivo! Svegami dodje ti da pljunes na ovaj sport i nikad vise ne pogledas nazad!
2 2
Bhf
Mislim da niste skontali poentu.Treba u ovom smislu kaznjavati,bio je bezpotreban prekrsaj,samo zato da bi ocistio kartone,pa eto ako imas yo u planu onda i odmaraj.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi