Svađa s Xavijevim bratom ga koštala: Barcelona neće otkupiti ugovor Adame Traorea

Vraća se u Wolverhampton

Svađa s Xavijevim bratom ga koštala: Barcelona neće otkupiti ugovor Adame Traorea

E. Čaušević

Barcelona je za vikend pobijedila na svom terenu Mallorcu sa 2:1 i dodatno se približila Ligi prvaka.

Katalonski klub se nalazi na korak od toga da osigura plasman u Ligu prvaka što je bio glavni cilj ove sezone.

Međutim, i pored toga jasno je da u Barceloni nije baš najbolja atmosfera u svlačionici jer je sve poljuljano nakon neočekivanih poraza koje je katalonski klub doživio prošlog mjeseca na svom stadionu.

Xavi ima problem i sa pojedinim igračima koji su nezadovoljni svojim statusom u ekipi, a to se posebno odnosi na Adamu Traorea.

Adama je u januaru došao iz Wolverhamptona na posudbu do kraja sezone i odlično je igrao u prvih nekoliko utakmica, ali je potom Xavi odlučio da ga preseli na klupu jer je više šanse davao Ousmaneu Dembeleu i Ferranu Torresu.

Dembele je opravdao povjerenje, ali sa Torresom to baš i nije slučaj. Sve je eskaliralo nakon utakmice protiv Mallorce kada je Adama bio bijesan što nije odigrao ni minute na tom meču.

Oglasi

Španski mediji objavili su da je Adama bio izuzetno ljut nakon meča i da je obavio duži razgovor s Xavijevim bratom Oscarom koji je inače njegov pomoćnik.

No, navodno se Adama posvađao s njim jer je tražio objašnjenje zašto je tako iznenada izgubio mjesto u početnom sastavu što mu Oscar nije mogao da objasni. Očito je to Xavija itekako naljutilo i odlučio je da reaguje.

Katalonski Sport danas je objavio da je Xavi odlučio da Adama neće ostati i poručio je čelnicima kluba da nema potrebe da na kraju sezone otkupe njegov ugovor od Wolverhamptona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To znači da će se Adama na ljeto vratiti u engleski klub iako je prije nekoliko mjeseci izgledalo kao da proživljava pravu bajku u Barceloni. No, sve se preko noći za njega promijenilo.

Iako uopšte nije sigurno ni da li će Dembele ostati jasno je da se Xavi i pored toga odrekao Adame i da neće da trpi nikakve izljeve bijesa od svojih igrača.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Valjao je Adama kad dembele je glumio facu i nije htio igrat,Barcelona je se uvijek prema igracima odnosila ruzno ovo je sve samo dokaz za to
1 1
Manager
jel može još jedno 17 članaka na ovu temu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi