No Messi, no party: Novi sramotan rekord Barcelone bez Argentinca

Danas "godišnjica"

No Messi, no party: Novi sramotan rekord Barcelone bez Argentinca

E. Ganibegović

Lionel Messi ljetos je iz Barcelone kao slobodan igrač prešao u redove PSG-a. 

Čini se da to ni za njega ni za Barcelonu nije bio najbolji potez. Barcelona je po prvi put nakon 17 godina zaigrala u Evropskoj ligi, a Argentinac nije imao ni približnu sezonu u dresu Parižana kako se to od njega očekivalo.

Također, španski mediji danas podsjećaju da se navršava godina dana otkako je katalonski gigant postigao gol direktno iz slobodnog udarca.

Naime, posljednji gol direktno iz slobodnog udarca za Barcelonu postigao je Lionel Messi u pobjedi nad Valencijom 2. maja 2021. godine od 2:3 u okviru 34. kola španske Primere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon odlaska Messija, odgovornost za slobodne udarce pripala je ostalim nogometašima, poput Frenkieja de Jonga, Memphisa Depaya, Jordija Albe, Ousmanea Dembelea i Ferrana Torresa.

Niko od njih nije napravio ono što je Lionel Messi uspijevao bez puno truda. Samo u sezoni 2018/2019., prisjetimo se, Južnoamerikanac je iz slobodnog udarca uspio zabiti osam golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
ovi mesi nebi mogo vise igrat ni kodnas u velezu kaka barcelona
3 4
Goran86
Barca je mali klub historija im se svodi na 2006 do 2015 ala Ovrebo
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi