Svađa u PSG-u zbog trenera
Foto - EPA

Allegri ili Tuchel

Svađa u PSG-u zbog trenera

M. Šljivak

Poprilični problemi dešavaju se unutar francuskog prvaka PSG-a.

Sportski direktor kluba Leonardo u sukobu je s predsjednikom Nasserom Al-Khelaifijem i to zbog izbora trenera za naredne godine.

Kako navodi L'Equipe, Leonardo ovog ljeta želi osigurati angažman italijanskog stručnjaka Massimiliana Allegrija. Smatra ga idealnim za klub i ponudio mu je posao od ljeta 2021. godine.

Međutim, naišao je na žestoku reakciju od predsjednika kluba. Al-Khelaifi podržava aktuelnog trenera Thomasa Tuchela. Spreman je da mu ponudi novi ugovor i u PSG-u trenutno vlada velika netrepeljivost između čelnih ljudi.

Allegri na stolu navodno ima nekoliko ponuda iz Engleske. Poseban je interes bio od Newcastle Uniteda, ali i Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vidjet ćemo hoće li Italijan sačekati da se riješe problemi u PSG-u i hoće li pristati da sačeka još godinu dana da dođe na novi posao.

Za sada je on daleko od klupe PSG-a i neće biti čudo ako na kraju Tuchel produži ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi