Svaka čast majstore! Raheem Sterling je ponovo pokazao da je veliki čovjek
Sterling je odao počast Damaryu nakon što je postigao gol u pobjedi Engleske od 5:0 protiv Češke u martu

Dirljiv potez igrača Manchester Cityja

Svaka čast majstore! Raheem Sterling je ponovo pokazao da je veliki čovjek

S. Pašalić

Raheem Sterling je već nekoliko puta pokazao da nije samo sjajan igrač, nego je i veliki čovjek.

Igrač Manchester Cityja je ovaj put vapravio nevjerovatnu gestu prema porodici dječaka Damaryja Dawkinsa, te je odlučio pokriti sve troškove sahrane prerano preminulog mladog talenta Crystal Palacea.

Sterling se sprijateljio s dječakom nakon što je podržao akciju njegove porodice u potrazi za donatorom matičnih ćelija za 13-godišnjaka koji je prošlog mjeseca preminuo od leukemije.

Napadač Manchester Citya i reprezentacije Engleske spreman je prisustvovati Damaryjevoj sahrani u petak, te će platiti sve troškove vezane za održavanje usluge.

Prethodno je odao počast Damaryu nakon što je postigao gol u pobjedi Engleske od 5:0 protiv Češke u martu, kada je podigao dres kako bi otkrio njihovu zajedničku sliku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uz sliku, Sterling je objavio poruku koja je glasila: "Neka tvoja duša počiva u miru".

Sterling je rekao: "Damary je bio poseban mladić koji je dotakao mnogo života, uključujući i moj vlastiti. Pozitivan do kraja, bio je primjer svima nama."

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi