Svaka čast, Victore: Momak iz Kijeva uštedio hiljade navijačima Reala i Liverpoola

Nudi besplatna prenoćišta za navijače

Svaka čast, Victore: Momak iz Kijeva uštedio hiljade navijačima Reala i Liverpoola

Victor Kylymar je ime momka koji bi mogao ostati u lijepom sjećanju brojnim navijačima Liverpoola i Real Madrida nakon finala Lige šampiona u Kijevu. 

Kao što se to i očekivalo, navijači obje ekipe okupirali su glavni grad Ukrajine, a to je odmah pretvorilo one koji izdaju apartmane i sobe u prave bezobraznike. Cijene spavanja u Kijevu skočile su rapidno sa oko 50 eura do čak nestvarnih 6,000 eura. Dobro ste pročitali - 6,000 eura. Pa, isplatnije je kupiti automobil usred Kijeva i u njemu prespavati, nego iznajmljivati sobu.

Victor je u razgovoru za BBC rekao da su neki hoteli čak počeli otkazivati ranije rezervisana mjesta prenoćišta kako bi sada te iste sobe izdali po znatno većim cijenama. Upravo zbog navedenih bezobrazluka Victor je odlučio kreirati grupu preko Facebooka koja će pomoći navijačima da se smjeste besplatno. Naime, on i njemu slični u pomenutoj grupi nude besplatna prenoćišta u svojim domovima za sve navijače koji dolaze na finale Lige prvaka.

Za sada grupa ima oko 8,000 članova i čini se kako će se brojni navijači usrećiti besplatnim smještajem.

"Bili smo zaista šokirani kada smo čuli za cijene smještaja. Postoji samo nekoliko mjesta trenutno gdje možete odsjesti, a cijene su 100 puta veće nego inače. Zato smo se odlučili napraviti grupu za ljude iz Ukrajine koji svoje slobodne sobe žele pokloniti besplatno", rekao je Victor za BBC.

Logično, Victor je već pronašao dva gosta koja je smjestio besplatno u svoj dom, a u pitanju su otac i sin iz Liverpoola. Osim smještaja, Ukrajinci nude navijačima da im budu besplatni vodići po Kijevu ili da kuhaju za njih tradicionalna jela, kaže Victor.

Inače, on posljednje dane provodi hodajući po samom centru Kijeva gdje navijačima nudi sobe za koje zna da su dostupne i besplatne. "Bit ću ovdje 24 sata dnevno dok se sve ne završi. Živim samo 100 metara odavne, a radim odmah iza kornera", rekao je on.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osim problema sa cijenama prenoćišta, navijači Liverpoola imaju problem i sa otkazivanjem letova. Naime, čak tri leta kojima su se njihovi navijači trebali ići u Kijev su otkazana jer nema mjesta na kijevskom aerodromu za sletanje zbog prevelike gužve. Procjenjuje se da je Liverpool zbog toga izgubio barem hiljadu navijača na Olimpijskom stadionu, a navijači su razočarani jer neće moći gledati meč uživo jer su ostali na Otoku. Dobre vijesti su da će im biti vraćen novac koji su uplatili za put. 

Podsjetimo da je finale Lige prvaka na rasporedu sutra navečer, a sigurno da će utakmica i samo putovanje u Kijev ostati u lijepom sjećanju svakom navijaču koji dobije besplatan smještaj.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi