Urugvajci baš i nisu toliko moćni kako su izgledali

Samo remi s Japanom

Urugvajci baš i nisu toliko moćni kako su izgledali

Fudbalska reprezentacija Urugvaja remizirala je sinoć protiv Japana (2:2) u okviru 2. kola Copa America. 

Ove dvije reprezentacije su se u prvom kolu pokazale u potpuno različitim svjetlima. Urugvajci su pregazili Ekvador sa 4:0, dok su Japanci pregaženi od Čilea sa 3:0.

Mnogi su očekivali da će ovo bili lagan posao za Urugvajce, ali to se ipak nije desilo.

Japanci su poveli u 25. minuti golom Miyoshija i već tada su najavili neizvjesnu utakmicu. Ipak, samo sedam minuta kasnije Luis Suarez pogađa sa bijele tačke i rezultat je poravnat.

U nastavku meča ponovo su Japanci ti koji prvi stižu do gola, a strijelac je u 59. minuti ponovo Miyoshi. Konačan rezultat susreta i bod Urugvajcima donosi u 66. minuti defanzivac Atletico Madrida Jose Maria Gimenez.

Urugvaj sada ima četiri boda i zauzima prvo mjesto u grupi C jer ima meč više od Čilea i Ekvadora, dok je Japan trenutno s jednim bodom i nalazi se na pretposljednjoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi