Ukrajina je prvak svijeta!
(Foto: EPA)

Savladali Južnu Koreju u finalu

Ukrajina je prvak svijeta!

M. Šljivak

Fudbaleri Ukrajine do 20 godina novi su prvaci svijeta.

Ova selekcija je danas u finalu odigranom u poljskom gradu Lodzu savladali Južnu Koreju rezultatom 3:1 i osvojili su naslov najbolje mlade selekcije svijeta.

Koreanci su bolje ušli u meč i u petoj minuti su došli do vodstva nakon što je Kangin Lee iskoristio penal za prednost od 0:1.

Međutim, Ukrajina je do kraja dominirala i došla je do preokreta i pobjede za veliko slavlje fudbalera i navijača ove selekcije.

Do izjednačenja stižu u 34. minuti kada grešku odbrane protivnika koristi Vladyslav Supriaga za 1:1.

Neriješenim rezultatom 1:1 otišlo se na odmor, a Ukrajina drugim golom Supriage u 52. minuti dolazi do vodstva od 2:1.

Imao je potom golman Ukrajine Lunin nekoliko fantastičnih odbrana kojima je spasio svoj tim, koji sve dileme oko pobjednika rješava u 89. minuti.

Konačan rezultat od 3:1 postavio je Tsitaishvilli za titulu prvaka svijeta.

Top Komentari

Keno
Svaka cast Ukrajini zasluzeno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi