Svatovcu bod protiv Gradine, novi poraz Sloge Simin Han

Druga liga FBiH - grupa Sjever

Svatovcu bod protiv Gradine, novi poraz Sloge Simin Han

Edmir Škorić

U derbiju 12. kola Druge lige FBiH - grupa Sjever Svatovac i Gradina su podijelili bodove.

Vodeći Svatovac je poveo golom Hodžića, ali je Likić uspio da donese bod gostima iz Srebrenika u 83. minuti. Svatovac ostaje lider sa 27 bodova, dok četiri boda manje ima Bosna iz Mionice, koja je s 1:0 savladala Slogu iz Tojšića. Gol odluke postigao je Suljić u 75. minuti.

Dizdaruša je golovima Čaklovice i Smajlovića savladala Radnik iz Lipnice, dok je Avdić bio junak Prokosovića, koji su s 1:0 slavili u gostima kod Dinama, a istim je rezultatom Mladost u Malešićima pobijedila Slaven. Jedini gol dao je Šako duboko u sudijskoj nadoknadi.

Mramor je šestu pobjedu ostvario u Dubokom Potoku protiv Ingrama. Bilo je 2:1 za goste, a strijelci su bili Bečić i Kasumović.

U Kalesiji Bosna je bila bolja od Posavine sa 21. Mešić je načeo mrežu gostiju u 49. minuti, Poljaković u 82. izjednačio na 1:1, ali je Tabalović nekoliko minuta prije kraja postavio konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Priluk je bio bollji od Sloge iz Siminog Hana s 3:1. Kitić, Karić i Zukić pogađali su za domaće, Mešić je s penala dao utješni gol za goste.

Druga liga FBiH - grupa Sjever, 12. kolo:
Svatovac - Gradina 1:1 (Hodžić 45/ Likić 83)
Dizdaruša - Radnik 2:0 (Čaklovica 9, Smajlović 82 - penal)
Bosna K. - Posavina 2:1 (Mešić 49, Tabalović 86/ Poljaković 82)
Priluk - Sloga S.H. 3:1 (Kitić  22, Karić 78, Zukić 93/ Mešić 80 - penal)
Mladost M. - Slaven 1:0 (Šako 94)
Bosna M. - Sloga T. 1:0 (Suljić 75)
Dinamo - Prokosovići 0:1 (Avdić 20)
Ingram - Mramor 1:2 (Derdemez 67/ Bečić 36, Kasumović 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.