Goran Zakarić pred transferom u Tursku

Postaje igrač Konyaspora

Goran Zakarić pred transferom u Tursku

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Zakarić karijeru će nastaviti u Turskoj.

Prema pisanju Mozzart sporta, 26-godišnji krilni napadač nalazi se na korak od prelaska u redove turskog Konyaspora.

Zakarić je prije nekoliko dana precrtan u Partizanu od strane trenera Save Miloševića. Stavljen je na transfer listu, a odmah su stigle i prve ponude.

Među prvima se javio turski tim. Ponudili su Partizanu 800.000 eura na ime obeštećenja, a to su u Humskoj prihvatili.

Zakarić je prošlog ljeta stigao iz Željezničara za samo 150.000 eura. Partizan nije želio da propusti šansu da dobro zaradi i ovaj fudbaler će karijeru nastaviti u Konyi.

A tamo će ga sačekati jako dobro društvo. Čak trojica bh. fudbalera nose dres ovog kluba, a to su Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević.

Goran Zakarić je prošle sezone odigrao ukupno 36 utakmica za crno-bijele i imao je učinak od sedam golova i pet asistencija.

Od prodaje Zakarića će profitirati i Željezničar

U Humsku je bh. fudbaler stigao sa Grbavice i to u transferu vrijednom 150.000 eura, a u slučaju daljnje prodaje sarajevskim Plavim bi pripalo 15 % od sljedećeg transfera.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Iz Partizana su poručili da Zakarić može ići samo uz obeštećenje, a za njega je do sada interes pokazalo nekoliko turskih klubova. Ugovor mu traje do 2021. godine.

Ranije je u karijeri bio član Širokog Brijega, Dinamo Zagreba, Lokomotive i Zrinjskog, a sve je počelo u Kozari.

Top Komentari

KRKAN
NEMA ZIME ZA ŽELJU, 180.000 eura za RODINA, 120.000 eura od ZAKARICA A NIKO SE NICIM NIJE NADAO HAHAHAHAHAAHAH
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi